Q11. What is the Admission Process ?  
Ans. Admissions are done in two sessions (Jul/Aug & Jan/Feb) and are spot admissions. If a student is meeting the eligibility criteria for a particular course, he will be given admission into that course. Foreign nationals need to have valid student visa to take an admission in any of the courses offered at Acme College.

More  info ?

 
Q12. How does a foreign national take the admission at Acme College ?  
Ans. Foreign nationals have a different process for taking admission, they need to take an admission letter from Acme by producing eligibility documents and then get a Student Visa from Indian Embassy in your country by showing the admission letter. Once you have a valid visa, you are eligible to taken an admission into any of the courses offered at Acme College.

More  info ?

 
Q13. Does the fee structure different for foreign nationals ?  
Ans. Not really, fees structures for most of the universities are same for everyone. Some of them will have different procedures and fee structures. Please check with our office about the course you are planning to get into.

More  info ?

 
Q14. How do we know about the admission & examination schedule ?  
Ans. Generally, we try to intimate our students thru post about the admission and examination schedules. Otherwise the schedules are there in respective University web sites and also can be found at our web site www.acmecollege.com.

More  info ?

 
Q15. What happens if I cannot write the examination after taking admission ?  
Ans. You will still be able to write the examination next time, for which you have to apply for re-sitting for the subjects and get renewed for the next semester. You will be allowed to write 2 semester exams at a time.

More  info ?

 
Q16. Is the fees refundable, if I cancel the admission after the confirmation ?  
Ans. No, once the admission is confirmed or sent to the university, usually they do not allow for any refund of fees upon cancellation. If any valid reason they deduct the service charges and refund the balance amount to the student upon personal request by the student.

More  info ?

 
Q17. Are there any foreign nationals in Acme College pursuing their education ?  
Ans. Yes, Acme has hundreds of students from different countries, different states of India. We have students from around 11 countries and different parts of India.

More  info ?

 
Q18. What kind of facilities are provided for non local students ?  
Ans. Acme provides hostel facility for both Boys & Girls conveniently located near the college. Both the hostels are managed by Acme and they are specially for the students of Acme College only. We also provide assistance to the foreign nationals in the necessary times.

More  info ?

 
Q19. How are the Job Prospects after passing out from Acme College ?  
Ans. Very High, our students who have passed out so far are working for good companies in different countries. Specially in IT industry we have great reputation and also as the programs are equipped with latest technologies our students with little efforts are being able to get into jobs.

More  info ?

 
Q20. Are there any Sports and Cultural activities at Acme College ?  
Ans. Yes, at Acme College we have a Sports and Cultural committee to take care of these activities and the management very much supports these activities. Acme is proud to have class players in Cricket and other sports. Every year we have huge cultural activity going on in the month of November.

More  info ?


<Previous      Home>

Copyright 1998 [Acme Computers]. Revised: September 2004.
Designed by :
Acme Software Solutions