Q1. What is Acme College ? Is it a registered & recognized College ?  
Ans. Acme College is registered as an Educational Society under the Govt. of Andhra Pradesh. Reg. No. 7518/2000. Acme is an Unaided Degree College got approved by the Govt. of A.P. and affiliated to OSMANIA UNIVERSITY. Acme is also affiliated to SMU, AAI-DU, MAHE, SKDU to offer their Bachelor and Master programs thru Distance Education.

More  info ?

 
Q2. What kind of Programs are offered at Acme College?  
Ans. Acme College offers wide range of graduate and post graduate programs in Information Technology, Management, Commerce and Sciences and Health Sciences (Paramedical) in affiliation with various Universities. (For Ex: B.Sc IT, B.Com, M.Sc IT, MCA, MBA, B.Sc. MLT, B.Sc. MIT)

More  info ?

 
Q3. Are the programs offered by Acme are approved and recognized in India & Abroad?  
Ans. Yes, all the programs offered at Acme College are University Programs approved by UGC (University Grants Commission). Certificates are awarded by the respective universities, which are reputed and recognized all over India and abroad.

More  info ?

 
Q4. Does Acme conduct regular classes for these programs ?  
Ans. Yes, at Acme College we conduct regular classes for the bachelor and master programs just like any regular college and this is the best part of Acme College.

More  info ?

 
Q5. Is it compulsory for a student to attend the classes regularly ?  
Ans. No, it all depends on the kind of program, a student is opting for. Some of  the Universities insist for attending the classes for which a student has to attend the classes regularly. Otherwise Acme provides two modes (regular & distant). Regular mode students have to attend the classes.

More  info ?

 
Q6. Does the college has required Infrastructure and staff to conduct regular classes ?  
Ans. Yes, in fact this is the strongest feature of Acme College. Acme is centrally located in 9500 sq. ft area having all the required labs and class rooms with necessary hardware and software. Acme is supported by around 52 staff members with lots of experience on their back in relevant fields.

More  info ?

 
Q7. What is the typical duration of the programs ?  
Ans. All the Bachelor programs are of three years (six semesters) duration and most of the Master Programs are of two years (4 semesters) duration. Some of them may vary depending on the University. Most of these programs have Lateral Entry Options available, where a student gets an opportunity to take advantage of their previous credits or experience.

More  info ?

 
Q8. Is admissions taken once or twice in a year ?  
Ans. Admissions for Osmania University are taken once in a year and for all other programs twice in a year as they are all semester based programs. Typically we have two sessions (Jan/Feb and Jul/Aug) in a year for the admissions into various programs.

More  info ?

 
Q9. When and how are the examinations conducted ?  
Ans. For all the programs offered at Acme College, exams are conducted by respective universities. Osmania University conducts exams once in a year with a supplementary option and for all other universities exams are conducted twice in a year.

More  info ?

 
Q10. When and how are the Certificates awarded ?  
Ans. Certificates are awarded by respective universities upon the successful completion of the course by passing all the semesters. Student is required to apply for convocation along with the required documents and university will award the certificate in 6 to 8 weeks of time.

More  info ?


<Back      Next>

 

Copyright 1998 [Acme College]. Revised: March 2006.
Designed by :
Acme Software Solutions